З 17 по 23 листопада 2023 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України складено 192 протоколи про адміністративні правопорушення

Проведено 85 заходів контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів. 


Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 42 тис. 279 грн. До Державного бюджету стягнуто 40 тис. 103 грн. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 5 млн 94 тис. 311 грн.Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 5 млн 11 тис. 301 грн. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 929 тис. 127 грн.


Найбільш резонансними за порушенням вимог природоохоронного законодавства стали Київська та Кіровоградська області.


Інспекцією Столичного округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ТОВ «УЗИН-АГРОІНВЕСТ» на суму 3 млн 691 тис. 480 грн. за збитки заподіяні державі в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря при відсутності дозвільних документів (дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами).


Інспекцією Придніпровського округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію, громадянам, на суму 662 тис. 762 грн. за здійснення вилову цінних видів водних біоресурсів у ставку біля с. Береславка на території Кетрисанівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області за допомогою заборонених знарядь лову. Матеріали з ознаками кримінального правопорушення направлено до ВП № 3 (м. Бобринець) КРУП ГУНП в Кіровоградській області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці