У Національній бібліотеці України для дітей відбулося урочисте оголошення переможців ІІІ Всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків «Майбутнє планети у наших руках!»

Серед присутніх були представники органів влади, зокрема, Олена Крамаренко, Заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України, Ігор Зубович, т.в.о. Голови Державної екологічної інспекції України, та Олександр Федоренко, Начальник Управління організаційної діяльності Держекоінспекції. Участь у заході взяли також Микола Томенко, засновник Фонду «Рідна країна», представники Міністерства культури та інформаційної політики та  Національної Спілки художників України.

Мета конкурсу полягала в приверненні уваги громадськості до проблем збереження довкілля та відновлення природи в Україні, спричинених війною, а також у формуванні серед дітей почуття відповідальності за довкілля та природу. 

Конкурс тривав з 25 лютого до 22 квітня, і в ньому взяли участь понад 4500 дітей з різних регіонів України. У фінальний тур конкурсу потрапили 211 малюнків. Серед переможців цього року були такі учасники: Емілія ГРЕК з міста Дніпра (1-4 класи), Злата АЛЕКСЄЄНКО з міста Херсона (5-8 класи) та Марія ЩИГОРЕЦЬ з міста Черкаси (9-11 класи). 

Також були визначені переможці в інших категоріях та нагороджені за креативність мислення. 

У ході заходу обговорювалися ініціативи Національної бібліотеки для дітей та її партнерів з просування екологічних ідей, а також плани на майбутнє щодо продовження конкурсу та популяризації екологічного способу життя серед молодого покоління.





ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці