З 28 червня по 04 липня 2024 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 299 заходів контролю, складено 295 протоколів про адміністративні правопорушення

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 90 тис. грн

До Державного бюджету стягнуто 61 тис. грн.

За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 8 млн 619 тис. грн.

Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 1 млн 202 тис.  грн

Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 6 млн 493 тис. грн.

Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства: 

Інспекцією Південного округу проведено розрахунок збитків на суму 7 млн 283 тис. 75 грн., за засмічення, невстановленими особами, земельної ділянки розташованої у м. Запоріжжя відходами різного морфологічного складу (будівельні та комунальні відходи, відходи рослинного походження тощо). Матеріали направлено до ГУНП в Запорізькій області та Запорізької обласної прокуратури.

Проведено розрахунок збитків на суму 545 тис. 606 грн., за вилов риби, громадянином, на території загальногеологічного заказника загальнодержавного значення «Дніпровські пороги». Матеріали направлено до Вознесенівської окружної прокуратури Запорізької області.

Інспекцією у Львівській області подано позов до Господарського суду Львівської області для стягнення з ДП «Мостиське військове лісництво» збитків на суму 577 тис. 284 грн. за незаконну рубку у 2021 році 50 дерев на території ДП «Мостиське військове лісництво» без спеціального дозволу.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці