З 05 по 11 липня 2024 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 248 заходів контролю, складено 284 протоколи про адміністративні правопорушення

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 69 тис. грн.

До Державного бюджету стягнуто 68 тис. грн.

За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 10 млн 195 тис. грн.

Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 2 млн 204 тис. грн

Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 657 тис. грн.

Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства: 

Інспекцією Поліського округу проведено розрахунок збитків на суму 2 млн 570 тис. 985 грн., за незаконну рубку, невстановленими особами, 122 дерев породи дуб на земельній ділянці комунальної власності поблизу села Гришківка Житомирського району. Матеріали направлено до Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області.

Проведено розрахунок збитків на суму 3 млн 876 тис. 779 грн., за загибель водних біоресурсів (риби) на річці Крошенка в межах м. Житомир. Матеріали направлено до ГУНП в Житомирській області для встановлення винних осіб.

Інспекцією Придніпровського округу проведено розрахунок збитків на суму 1 млн 15 тис. 745 грн., за незаконну рубку, невстановленими особами, дерев у лісовому насаджені розташованому на території Підвисоцької сільської ради біля села Тернівка Голованівського району. Матеріали направлено до Слідчого управління ГУНП в Кіровоградській області.

Інспекцією Центрального округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію Управлінню Житлово-комунального господарства виконавчого комітету Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області на суму 866 тис. 489 грн., за скид стічних вод у р. Войниха без дозволу на спеціальне водокористування, внаслідок чого відбулось забруднення водних ресурсів.

Інспекцією у Сумській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію Ічнянському національному природному парку на загальну суму 900 тис. 334 грн. за незаконну порубку 104 дерев, на території парку, за відсутності дозволу на спеціальне використання природних ресурсів. Матеріали з ознаками злочину направлено до Ічнянської окружної прокуратури Чернігівської області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці