З 19 по 25 липня 2024 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 319 заходів контролю, складено 262 протоколи про адміністративні правопорушення

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 67 тис. грн.

До Державного бюджету стягнуто 74 тис. грн.

За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 5 млн 253 тис. грн.

Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 5 млн 301 тис.  грн

Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 1 млн 853 тис. грн.

Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства: 

Інспекцією Поліського округу проведено розрахунок збитків на суму 610 тис. 964 грн., за загибель водних біоресурсів (риби) на річці Синявка, неподалік с. Немирівка Коростенського району. Матеріали направлено до ГУНП в Житомирській області для вжиття заходів реагування та встановлення винних осіб.

Інспекцією у Закарпатській області проведено розрахунок збитків на загальну суму 4 млн 11 тис. 359 грн. за незаконну рубку дерев, невстановленими особами, на території лісового фонду Білоберезівського та Великоберезнянського лісництв філії «Ужгородське лісове господарство» ДП «Ліси України». Матеріали направлено до Спеціалізованої екологічної прокуратури Закарпатської обласної прокуратури.

Інспекцією Столичного округу подано позов до Господарського суду Київської області для стягнення з ТОВ «Узин-Агроінвест» збитків на суму 3 млн 691 тис. 479 грн. за збитки заподіяні державі в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря при відсутності дозвільних документів (дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами).

Подано позов до Господарського суду Київської області для стягнення з ТОВ «Еко-Інвест і К» збитків на суму 1 млн 341 тис. 741 грн. за збитки заподіяні державі в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря при відсутності дозвільних документів (дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами).

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці