Підприємство на Івано-Франківщині має сплатит державі більш як 880 тисяч гривень збитків

Державна екологічна інспекція в Івано-Франківській області нарахувала 880 тис. 722 грн збитків за результатами планової перевірки, проведеної на території ДП «Кутське лісове господарство». Такий розмір шкоди, нанесено довкіллю внаслідок незаконної рубки дерев загальною кубомасою 311,176 м3, пошкодження дерев – 1,403 м3, також неочистки лісосіки на площі 1,4га. 

Розрахунок розміру шкоди, заподіяної лісу, проведено відповідно до такс, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 23.07.2008 № 665.

Окрім того, під час перевірки становлено, що у 2018 році ДП «Кутське лісове господарство» з порушеннями виписувались спеціальні дозволи – лісорубні квитки:

– на заготівлю деревини в порядку рубок головного користування понад 1га, чим порушено вимоги п.21 ст.3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля»;

– на спеціальне використання природних ресурсів в межах господарських зон НПП «Гуцульщина» – без лімітів, наукових висновків та погоджень на використання природних ресурсів в межах територій та об’єктів ПЗФ. 

Інспекція видала припис щодо анулювання незаконно виданих лісорубних квитків.

Матеріали перевірки передано в Косівський відділ поліції Головного управління Нацполіції в Івано-Франківській області.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці