На Буковині за незаконну вибірку гравійно-піщаної суміші інспекцією розраховано збитків на суму понад 8 мільйонів гривень

Працівниками  Державної екологічної інспекції у Чернівецькій області здійснено розгляд фактів наведених в листі Вижницької міської ради  щодо виявлення місць незаконного видобування піщано-гравійної сировини в руслі річки Черемош на території с.Іспас Вижницького району біля колишнього заводу «Нерудпром».

При натурному обстеженні вказаних в листі земельних ділянок виявлено 2 котловани, з яких здійснювалось незаконне видобування надр. Здійснено заміри цих котлованів, на підставі чого розраховано загальну кількість самовільно видобутої піщано-гравійної сировини, яка становить становить 11475,0 м.куб.

 Вибірка здійснювалась невстановленими на момент перевірки особами, що є порушенням права державної власності на надра та є порушенням вимог ст.56 Кодексу України про надра.  

Згідно «Методики визначення розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок самовільного користування надрами» проведено підрахунок збитків, нанесених державі невстановленими особами в результаті самовільного користування надрами на загальну суму  8 мільйонів 44 тисяч 709 гривень.

Матеріали перевірки для проведення оперативно-розшукових заходів, встановлення винних осіб та відшкодування шкоди направлено до Вижницького ВП Кіцманського ВП ГУНП в Чернівецькій області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці