Державна екологічна інспекція України за участі представників КЕКЦ провела перевірку незаконних мисливських веж в Міжріченському РЛП

9-13 вересня 2019 року Державна екологічна інспекція України за участі представників  Київського еколого-культурного центру провела перевірку на території  Міжріченського регіонального ландшафтного парку на предмет дотримання вимог природоохоронного законодавства при веденні мисливського господарства та полювання .

 Були перевірені постійні землекористувачі, а саме Остерський військовий лісгосп, Остерський державний лісгосп, Козелецьагролісгосп, а також Чернігівське обласне управління лісового та мисливського господарства та Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА. 

Територія регіонального ландшафтного парку «Міжріченський» надана в користування мисливським господарствам. 

На території Міжріченського РЛП виявлено 7 незаконних мисливських веж. Зокрема, як з'ясувалося, всі мисливські господарства на території РЛП Міжрічинський діяли незаконно, так як не мали договорів з лісгоспами, які регулюють взаємовідносини між користувачами мисливських угідь та постійними землекористувачами. Також відсутні договори про розмір та порядок внесення плати за користування мисливськими угіддями, що є порушенням статей 21 та 24 Закону України «Про мисливське господарство» . 

 За даними фактами Державна екологічна інспекція України надала приписи на демонтаж веж і усунення інших порушень законодавства Остерському військовомулісгоспу, Остерському державному лісгоспу, Козелецьагролісгоспу, Чернігівському обласному управлінню лісового та мисливського господарства.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці