На Житомирщині державні інспектори вчергове виявили браконьєрів

Під час чергової перевірки державними інспекторами Поліського округу, виявлено рештки самця лося європейського на узбіччі автодороги Київ–Чоп поблизу с. Соколів Пулинського району Житомирської області. Про даний факт повідомлено представників Пулинського відділу поліції з метою встановлення браконьєрів, які вчинили правопорушення.

Також під час проведення заходів з додержання вимог природоохоронного законодавства в мисливських угіддях ТОВ «МРК «Сапсан Полісся» зафіксовано факт незаконного полювання двома мисливцями, внаслідок чого правопорушниками незаконно (без спеціального дозволу – ліцензії) добуто одну особину самця козулі європейської. 

Державними інспекторами Поліського округу зловмисників притягнуто до адміністративної відповідальності за частиною другою статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. В той же час, працівники національної поліції Романівського відділення поліції Новоград-Волинського відділу поліції вилучили у порушників дві одиниці мисливської гладкоствольної зброї. За незаконне добування однієї особини самця козулі порушникам нараховано шкоду в сумі 32 тис. грн. та  складені матеріали направлено до суду для подальшого розгляду.

Довідково: Лось європейський (Alces alces) є найбільшим представником родини оленевих та окрасою довкілля України. Нагадуємо, що на даний час відповідно до наказу Міністерства екології та природних ресурсів № 41 від 03.02.2017 «Про заборону полювання на лося» заборонено полювання на лося європейського (Alces alces) на території України строком на 25 років. Сучасне полювання на лося має великий моральний недолік. Лось, як правило, поводиться в лісі як домашня тварина, не боїться мисливців і добувати його все одно, що застрелити домашню тварину.
В той же час, козуля - це найменший, найстрункіший і найбільш граціозний представник родини оленевих у наших областях. Справа честі кожного мисливського колективу та екологів сприяти розмноженню і утриманню популяції цих тварин у науково обґрунтованих межах.   

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці