Щодо пожежі в місті Калуш

12 січня 2019 року  о 21:08 на пункт зв'язку Державної пожежно-рятувальної частини №24 з охорони об’єктів ТОВ “КАРПАТНАФТОХІМ” надійшло  повідомлення про пожежу в корпусі № 424 цеху піролізу, компримування та поділу пірогазу виробництва “Етилену та поліетилену” ТОВ “КАРПАТНАФТОХІМ”, поблизу міста Калуш Івано-Франківської області.
За даними Управління ДСНС України в Івано-Франківській області,
розмір площадки, на якій розміщена відкрита виробнича установка становить, орієнтовно, 15х50 м, виробничий тиск газу в системі становить 105 атм., зрідженого газу 38 атм. Відбувається факельне горіння з системи трубопроводу на площі близько 4 м.кв. та висотою 15 м. Інженерно-технічним персоналом о 21.15 год. здійснено перекриття засувок подачі сировини на вводі в установку. Станом на 23.00 год., за інформацією керівника об’єкту орієнтовний час вигорання залишків продукту становитиме близько 2 год. 

На місці створено штаб пожежогасіння, в склад якого увійшли представники інженерно-технічного складу об’єкту. 

До гасіння пожежі залучено 20 од. техніки та 110 чол. особового складу пожежно-рятувальних підрозділів У ДСНС в Івано-Франківській області.

О 23:48 пожежу локалізовано.  13 січня о 10:44 пожежу ліквідовано.

Причина виникнення пожежі та збитки встановлюються. Потерпілих немає.  Екологічна ситуація знаходиться під контролем Держекоінспекції. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці