У Львові відбувся брифінг щодо незаконної торгівлі першоцвітами

Сьогодні, 26 лютого за ініціативи Державної екологічної інспекції у Львівській області в приміщенні Львівської міської ради відбувся спільний брифінг за участі представників Інспекції, Національної поліції, Муніципальної варти та відділу екології Львівської міської ради та засобів масової інформації щодо незаконної торгівлі первоцвітами.

Під час брифінгу начальник Інспекції Микола Маланич зазначив: «Згідно ч. 2 ст. 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу, занесених до Червоної Книги України, тягне за собою накладення штрафу від 1700 до 3655 грн. із конфіскацією об’єктів рослинного світу. Крім цього, відповідно до Постанови Кабінету міністрів України від 07.10.2012р. № 1030 «Про розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України, а також за знищення чи погіршення середовища їх перебування (зростання)», розмір збитків, що нараховуються за 1 цибулину і становить: підсніжник білосніжний за 1 екземпляр  – 62 грн, білоцвіт весняний – 62 грн, шафран Гейфеля – 62 грн, рябчик шаховий - 49 грн».

Слід зазначити, що ініціативу проведення даного брифінгу підтримали представники близько 30 засобів масової інформації, частина яких по закінченню заходу спільно із мобільною групою вирушили на перевірку центральними ринками м. Львова. Слід зазначити, що в ході проведення перевірки фактів незаконного продажу ранньоквітучих рослин, занесених до Червоної книги України не виявлено.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці