Спалювання сухої рослинності – загроза довкіллю!

Останнім часом почастішали випадки неконтрольованого спалювання сухої рослинності на прибудинкових територіях, узбіччях доріг, в лісових масивах та на полях.  Такі пожежі можуть призвести до пожеж в  екосистемах у зв’язку з чим державі наносяться значні матеріальні та екологічні збитки.

Так, 01 березня поточного року державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Хмельницької області виявлено факт спалювання осоки в охоронній зоні гідрологічного заказника загальнодержавного значення «Моначинський» зі сторони с.Маначин Волочиського району.

З метою  локалізації пожежі та попередження подальших загорань, про даний факт було повідомлено до Головного управління ДСНС у Хмельницькій області та до Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області.

Державна екологічна інспекція України вкотре звертається до всіх і закликає не випалювати самовільно суху природну рослинність або її залишки, бережливо ставитися до природи рідної землі та дотримуватись встановлених вимог природоохоронного законодавства та пожежної безпеки!



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці