Державні інспектори перевіряли законність утримання ведмедя на Івано-Франківщині

За зверненням громадян Державна екологічна інспекція в Івано-Франківській області провела перевірку  щодо умов утримання в неволі бурого ведмедя на території відпочинкового комплексу у с.Голошина Верховинського району Івано-Франківської області.

Перевіркою встановлено, ведмідь бурий віком приблизно три роки утримується у спареному вольєрі, висота якого не відповідає встановленим вимогам. Документи, що підтверджують законність набуття права власності на ведмедя бурого в господарстві відсутні, що є порушенням ст.7 Закону України «Про тваринний світ». Крім того, відсутній дозвіл на утримання ведмедя бурого, що є порушенням ст.8 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження та ст.17 Закону України «Про тваринний світ». 

За виявлені порушення складено протокол за ч.3ст.88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, який направлено до Верховинського районного суду. Видано припис: створити належні умови утримання ведмедя бурого; отримати дозвіл на утримання та документи, що підтверджують законність набуття та права власності на ведмедя бурого. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці