Начальник Інспекції у Вінницькій області взяв участь у навчальному семінарі з питань розслідування кримінальних проваджень при використанні природних ресурсів

12 березня у приміщенні Головного управління національної поліції у Вінницькій області відбувся навчально-практичний семінар на тему: "Проблемні питання, які виникають у ході досудового розслідування кримінальних проваджень на пріоритетних напрямах діяльності, а саме у бюджетній сфері, при використанні природних ресурсів, а також злочинам з ознаками корупції".

Участь у семінарі прийняв начальник Державної екологічної інспекції у Вінницькій області Юрій Дубовий, завідувач сектору правового забезпечення Галина Педченко та головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції Владислав Руцький.

Під час свого виступу Юрій Дубовий наголосив на необхідності налагодження більш тісної взаємодії між Інспекцією та органами поліції з питань встановлення осіб, винних у порушенні природоохоронного законодавства. Встановлення таких осіб дасть змогу притягнути їх до адмінвідповідальності та пред'явити для сплати збитки, завдані державі та довкіллю внаслідок їх незаконних дій.


Галина Педченко, під час свого виступу, наголосила на необхідності дотримання термінів при направлені до Інспекції постанов про закриття кримінальних проваджень. Також завідувачем сектору звернено увагу на такий важливий чинник для притягнення винних осіб до адмінвідповідальності, при розгляді матеріалів правоохоронних органів, як наявність висновку та пояснень усіх свідків по справі.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці