На Луганщині працівнки Інспекції спільно зі школярами та ДП «Сєвєродонецьке лісомисливське господарство» висаджували сосну звичайну

За останні роки і в Україні спостерігається зростання екологічної свідомості громадян, формування культури поведінки на природі та активності щодо висадки дерев та створення нових лісових насаджень.


Так,  нещодавно працівники Державної екологічної інспекції у Луганській області разом з ДП «Сєвєродонецьке лісомисливське господарство» та учнями 7 класу СЗШ №5 за містом Сєвєродонецьк провели висадку саджанців сосни звичайної.

Кожна хвоїнка сосни — озонатор повітря. Вчені підрахували, якщо скласти всі хвоїнки лише з однієї 80 — 100-річної сосни, то їх довжина становитиме 20 км, якщо ж покласти їх одна біля одної, то вони займуть площу 1 га.


Сосна — джерело кисню: 1 га 50-річного сосняку виділяє за рік 5,6 т кисню та понад 500 кг летких речовин, затримує величезну кількість пилу та шкідливих домішок, які попадають в повітря.

Така висадка дерев не є разовою, щороку працівники Інспекції беруть участь у подібних компаніях.

Державна екологічна інспекція у Львівській області дякує  учням СЗШ №5, які охоче відгукнулися на пропозицію та взяли участь у відтворенні лісів Луганщини.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці