На Чернігівщині перенесуть незаконні мисливські вежі

05-06 квітня поточного року Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області проведені перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства в частині режиму охорони, відтворення і використання природно-заповідного фонду Регіонального ландшафтного парку місцевого значення  «Міжрічинський» в мисливських угіддях ТОВ «СМП «Моровське», ТОВ «СМРП «Деснянське», ТОВ «Міжрічинське», ТОВ «СМП «Тужар», ТОВ «Вершина», ТОВ «СМП «Гончарівське», ТОВ «СМП «Максим».


У ході перевірок встановлено, що на території господарської зони РЛП «Міжрічинський» вищезазначеними користувачами мисливських угідь споруджені мисливські (оглядові) вежі та вольєри, що не відповідає вимогам ст.ст. 24, 21, 18 Закону України «Про природно-заповідний фонд».

На підставі викладеного користувачам мисливських угідь надано обов’язкові до виконання приписи з термінами для забезпечення винесення мисливських веж та вольєрів за межі РЛП «Міжрічинський», та повідомлення Державної екологічної інспекції у Чернігівській області про вжиті заходи та прийняті рішення.

Станом на 08 квітня 2019 деякі користувачі вже розпочали роботи по демонтажу мисливських (оглядових) веж з наданням підтверджуючих фотоматеріалів, а саме: 2 вежі в угіддях ТОВ «СМП «Гончарівське», 2 вежі в угіддях ТОВ «СМП «Тужар».

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області дякує екологічним активістам за допомогу щодо охорони природно-заповідного фонду Чернігівщини та буде тримати на контролі порушене питання до його остаточного вирішення. 


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці