На Черкащині вчергове затримано браконьєрів

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Центрального округу 10 квітня 2019 року під час весняно – літнього нерестового періоду припинено незаконний масовий вилов риби браконьєрами на річці Супій в притоці Кременчуцького водосховища.

Під час проведення природоохоронного заходу спеціалістами Інспекції Центрального округу на річці Супій, в притоці Кременчуцького водосховища, неподалік адміністративних меж сіл Дмитрівка та Матвіївка Золотоніського району виявлено незаконно встановлені браконьєрами 22 сітки загальною довжиною близько 1 км вічком 35х35мм, 40х40мм та 45х45мм. В сітках знаходилась риба видів плітка 435 шт. та плоскирка 63 шт.


Внаслідок незаконного вилову водних живих ресурсів державі завдана шкода, яка склала 39 тисяч 117 гривень.

З метою встановлення осіб причетних до незаконного вилову риби на місце події викликано слідчо – оперативну група Золотоніського відділу поліції  Головного управління Нацполіції в Черкаській області, які вилучили знаряддя лову для проведення подальших слідчих дій. Риба здана під реалізацію до рибоприймального пункту, після чого гроші перераховуються до державного бюджету.

Крім того, цього ж дня в Золотоніському районі державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Центрального округу та поліцейськими Золотоніського відділу поліції на “гарячому”  затримано  двох  браконьєрів із сіткою та виловленою рибою.

Так, в ході оперативного відпрацювання затримано двох громадян, які на човні за допомогою сітки довжиною 67 метрів вічко 35х35 мм незаконно виловили риби видів: плітка 93 шт., окунь 9 шт., щука 2 шт.,  лящ 2 шт., карась 1 шт. 

Внаслідок незаконного вилову водних живих ресурсів державі завдана шкода на суму 9 тисяч 95 грн. За вчинення незаконних дій по вилову риби на громадян складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Знаряддя лову та човен вилучені слідчо – оперативною групою Золотоніського відділу  поліції Головного управління Нацполіції в Черкаській області для проведення подальших слідчих дій. Риба здана під реалізацію до рибоприймального пункту,  після чого гроші будуть перераховані до державного бюджету.

Враховуючи завдану істотну шкоду та значну кількість виловленої риби в нерестовий період, в обох випадках вирішується питання про порушення кримінального провадження за ознаками статті  249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці