Інспекції продовжують виявляти «квіткових браконьєрів»

З метою збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу в рамках проведення операції «Первоцвіт-2019» Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області щоденно здійснюються заходи державного нагляду (контролю).


Оперативну роботу зосереджено в місцях збору, транспортування та реалізації (збуту) рослин. Станом на 12 квітня 2019 року здійснено 36 перевірок в місцях реалізації об’єктів рослинного світу. В результаті проведених заходів складено 32 протоколи про вчинення адміністративного правопорушення, які направлені до судових органів з метою прийняття рішення про притягнення правопорушників до відповідальності.

Тим часом на Харківщині Державною екологічною інспекцією у Харківській області спільно з представниками правоохоронних органів виявлено незаконну торгівлю ранньоквітучими рослинами, які занесені до Червоної книги України. Вилучено понад 50 пучків (загальна кількість рослин в пучці понад 800 шт.) цибулі ведмежої (черемші), 15 штук тюльпана дібровного та складено 5 протоколів, які направлені на розгляд до суду. Рослини було вилучено та передано до Харківського зоопарку для підгодівлі тварин.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці