Відбулось засідання Громадської ради при Держекоінспекції

Сьогодні, 16 квітня 2019 року відбулось засідання Громадської ради при Державній екологічній інспекції України.

Протягом засідання членами Громадської ради розглянуто такі питання:

·        Поточна діяльність Державної екологічної інспекції України;

·        Критичний стан всіх популяцій осетрових видів риб в водоймах України та необхідних заходів по реанімації осетрових видів риб;

·        Організаційні питання;

·        Різне.


На засіданні був присутній в.о. Голови Держекоінпекції Ігор Яковлєв, який доповів членам Громадської ради про поточну діяльність Державної екологічної  інспекції України, зокрема про проведені заходи державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища у першому кварталі 2019 року, проблемні питання та плани роботи на майбутнє.

«Що стосується звітної інформації – вона регулярно публікується та оновлюється на офіційному веб-сайті Держекоінспекції. Ми слідкуємо за тим, аби громадськість мала можливість вільного доступу до цих даних», - підкреслив очільник Держекоінспекції.

Крім  того, Ігор Яковлєв довів до відома присутніх інформацію про роботу з удосконалення нормативно-правової бази у сфері охорони довкілля, яка ведеться Держекоінспекцією та затвердження Постановою Кабінету Міністрів України від 6 березня 2019 р.№ 182 критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів Державною екологічною інспекцією. Як відмітив в.о. Голови Держекоінспекції, цей нормативний документ є важливим для системи державного нагляду.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці