Державними інспекторами Центального округу вчергове виявлено браконьєрів

Працівниками Державної екологічної інспекції Центрального округу  та співробітниками Водного патруля м.Черкаси здійснено заходи державного  нагляду (контролю) у природному парку «Нижньосульський» та ландшафтному  заказнику загальнодержавного значення «Сулинський» з метою виявлення та припинення незаконного добування водних живих ресурсів.


 За результатами перевірки, що проводилась 10.04.2019 виявлено та вилучено з води сітки мисинові у кількості 20 шт, в яких знаходилась риба виду: лящ, плотва, карась, плоскирка. На жаль, осіб причетних до винищення риби затримати на місці не вдалось. Сума завданих збитків незаконними діями невстановлених осіб склала 36 тисячі 828 гривень.

Крім того, в ніч на 11 квітня 2019 року державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Центрального округу та поліцейськими Золотоніського ВП ГУНП в Черкаській області в урочищі “Оріхове”  на Кременчуцькому водосховищі, неподалік адміністративних меж села Бубнова Слобідка Золотоніського району затримано громадянина, який на дерев’яному човні  за допомогою мисинової сітки незаконно виловив рибу видів: плітка 13 шт., лящ 8 шт., карась 2 шт.


Внаслідок незаконного вилову водних живих ресурсів державі завдана шкода склала 2 тисячі 499 грн. За вчинення незаконних дій по вилову риби на громадянина складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Враховуючи завдану істотну шкоду та значну кількість виловленої риби в нерестовий період вирішується питання про порушення кримінального провадження за ознаками статті  249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

Слідчо – оперативною групою Золотоніського відділу  поліції ГУНП в Черкаській області вилучено знаряддя лову для проведення подальших слідчих дій. Риба здана під реалізацію до рибоприймального пункту,  після чого гроші будуть перераховані до державного бюджету.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці