Щодо мору риби на Житомирщині

Працівники Державної екологічної інспекції Поліського округу продовжують вживати заходів, щодо встановлення причини загибелі риби на Житомирщині.

Так, за результатами проведеного обстеження відібрано 5 проб води, в тому числі: 3 - з річки Хомора та 2 - з річки Случ. У чотирьох відібраних пробах виявлено зменшення вмісту розчиненого кисню відповідно до нормованих показників.

Виконання досліджень відібраних проб триває. Про остаточні результати лабораторних вимірювань буде проінформовано додатково.

Наразі, Інспекцією Поліського округу проводиться розрахунок збитків, нанесених державі внаслідок масової загибелі риби  та готуються матеріали для передачі до правоохоронних органів.

 

Нагадаємо, 12 квітня  на Житомирщині було зафіксовано масову загибель водних живих ресурсів, зокрема: сом, лящ, короп, плітка, окунь та ін. Спеціалістами Інспекції Поліського округу разом зі спеціалістами Держпродспоживслужби  було відібрано проби води з річки Случ в місці загибелі риби та вилучено для дослідження зразки загиблої риби.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці