Відбулись навчання співробітників Держекоінспекції з питань цивільного захисту

   24 квітня поточного року співробітники Держекоінспекції у рамках плану заходів цивільного захисту взяли участь у навчаннях з питань надання домедичної допомоги, радіаційного та хімічного захисту населення і територій. Навчання відбулось на базі Інституту державного управління у сфері цивільного захисту за сприяння Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

         Викладач інституту Іван Соколовський прочитав цікаву лекцію про стан радіаційного та хімічного захисту населення і територій у нашій державі, про складові підрозділи Єдиної системи цивільного захисту. Слухачі мали змогу на практиці застосувати прилади з вимірювання радіаційного фону безпосередньо в аудиторії та задати конкретні питання щодо проблем захисту населення, зокрема в Києві, на випадок виникнення радіаційного чи хімічного зараження території.


         Не менш цікавими стали заняття з питань домедичної підготовки, які зі знанням справи провела викладач Наталія Дрозденко. Представники Держекоінспекції цілком підтримали викладача в тому, що в нашому бурхливому повсякденні кожна людина має володіти навиками надання першої допомоги ще до приїзду медиків у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, аварій, нещасних випадків. Нерідко така допомога рятує людям життя. Слухачі мали змогу отримати знання і практичні навики в тому, як повертати людей до свідомості,  робити штучне дихання, відновлювати роботу серця, зупиняти кровотечу і та ін.


         Держекоінспекція висловлює подяку ДСНС, керівництву та викладачам Інституту державного управління у сфері цивільного захисту за корисні й змістовні навчання наших співробітників.  



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці