В акваторії Чорного моря екологи затримали браконьєра

В рамках проведення операції “Нерест 2019” державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища у Херсонській області  08 травня поточного року здійснено перевірку в акваторії Чорного моря.

Під час проведення природоохоронного заходу в акваторії Чорного моря  на території  Каланчацького району, с. Приморське  виявлено факт незаконного вилову водних живих біоресурсів.

Близько 0600 громадянин займався незаконним виловом водних біоресурсів за допомогою креветочних ятерів, без дозвільних документів на промисел, що є порушенням п. 3.15 “Правил любительського і спортивного рибальства” та ст. 63 Закону України “Про тваринний світ».

У порушника виявлено 8 креветочних ятерів та живі водні біоресурси, а саме креветку. На порушника природоохоронного законодавства складено адміністративний протокол відповідно до частини 4 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Херсонської області виловлену браконьєром креветку випущено у природне середовище. Таким чином попереджено заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу на суму близько 43 тисяч гривень.

Крім того, державними інспекторами виявлено 4 незаконно встановлених, безгосподарських креветочних ятері. Живі водні біоресурси, а саме: креветка та молодь бичка, відповідно до законодавства випущені у природне середовище, в наслідок чого попереджено заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу на суму близько 170 тисяч гривень. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці