На Львівщині пройшла пізнавальна бесіда із школярами в рамках дитячого форуму

17 травня поточного року, Державна екологічна інспекція у Львівській області, за сприяння Міністерства екології та природних ресурсів України, стала учасником Дитячого форуму – Фестивалю дитячого читання «Книгоманія». Цьогоріч захід відбувається у форматі великої гри «Супергерої рятують Планету», основна ідея якої – порятунок від екологічної катастрофи.


Пізнавальна бесіда відбулась у формі активного діалогу із дітьми школи «Політехнік-Еколенд» та Львівської правничої гімназії.

Перший заступник начальника Інспекції Роман Конопада поспілкувався із школярами про наслідки впливу на навколишнє середовище діяльності великих підприємств, розповів, які функції виконує Державна екологічна інспекція з метою зменшення негативного впливу та запобігання порушень вимог природоохоронного законодавства. Окремо зазначив, що довкілля зазнає шкоди не лише від діяльності підприємств, а й від необачних вчинків людини. Тому вирішення екологічних проблем залежить не лише від дорослих, але й від кожної дитини, яка має знання, розуміння та свідомість, щоб чинити правильно для того, щоб зберегти природу для наступних поколінь.


Тему «Чому не можна спалювати суху траву?» школярі активно обговорювали із Оксаною Гембусь. Розглядаючи окремі ситуації, пов’язані із спалюванням сухостою на полях, вздовж доріг, поблизу лісових масивів та на присадибних ділянках, діти називали до яких наслідків це може призвести та пропонували альтернативні варіанти для вирішення таких ситуацій без шкоди для навколишнього середовища.

Під час бесіди «Первоцвіт – квітка весни» Мирослава Целюх спілкувалася з дітлахами про необхідність збереження ранньоквітучих рослин. Вона звернула увагу школярів на те, що  первоцвіти є єдиним джерелом живлення для багатьох ранніх видів комах,  а також на те, що кожна частинка рослини відповідає за виконання певних функцій, тому зривання квітів, листочків, пошкодження коренів призводить до виродження популяцій.


Загалом, діти змогли зробити для себе висновок, що для того, щоб врятувати планету не обов’язково бути супергероєм, достатньо просто бути вдячними за природні багатства та пам’ятати про маленькі кроки на шляху до великих змін.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці