В Олевську завершилось перезатарення непридатних отрутохімікатів та пестицидів

В Олевську завершились аварійно-рятувальні роботи з перезатарення непридатних отрутохімікатів та пестицидів. Роботи виконувала хіміко-радіометрична лабораторія аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Рівненській області, яка має відповідну ліцензію.

В ході робіт було заповнено близько 400 спеціальних полімерних барабанів ємкістю 50 літрів. Їх було герметично закрито та розміщено у металевих контейнерах з посиленим дном. У даних контейнерах також розміщуватимуться дошки та метал, що забруднені отрутохімікатами.

Спеціалістами мобільного рятувального центру державної служби України з надзвичайних ситуацій проведено аналізи проб повітря, ґрунту та ємності. Згідно акту виконання аварійно-рятувальних робіт, небезпечних хімікатів не виявлено.

Пусту бочку, де знаходились отрутохімікати, заварять. Варто зазначити, що контейнери з отрутохімікатами заборонено перевозити без спеціальних дозволів та спецтехніки.

Працівниками Державної екологічної інспекції Поліського округу найближчим часом планується повторний відбір проб ґрунту в місці забруднення.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці