На Харківщині суд підтримав Інспекцію та виніс рішення про призупинку підприємства

Державна екологічна інспекція у Харківській області подала адміністративний позов до Харківського окружного адміністративного суду з вимогою застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до ФГ «АГРОТРЕК» у вигляді повного зупинення роботи джерел утворення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря до отримання відповідного дозволу та опломбування (опечатування) однієї артезіанської свердловини, яка розташована в Близнюківському районі Харківської області до отримання дозволу на  користування надрами (підземні води). Підставою для звернення до суду стали результати планової перевірки ФГ «АГРОТРЕК».  

В ході судового розгляду справи ФГ «АГРОТРЕК» Харківським окружним адміністративним судом ухвалено рішення щодо призупинення діяльності підприємства, яке залишено в силі Другим апеляційним адміністративним судом м. Харкова.

Водночас, підприємством не допущено представників Інспекції до проведення опломбування (опечатування). Для вжиття заходів реагування в частині виконання рішення суду, Інспекцією передано матеріали до Близнюківського відділу Нацполіції поліції в Харківській області. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці