Святкування Всесвітнього дня охорони навколишнього природного середовища на Харківщині

05 червня весь світ відзначає свято – День охорони навколишнього природного середовища.

Екологи проводять різні акції що стосуються збереження та охорони довкілля. Державна екологічна інспекція у Харківській області, під керівництвом начальника Євгена Оберемка, також здійснила добродійний захід з нагоди свята.

 

"Всесвітній день охорони навколишнього природного середовища є важливою датою, яка повинна постійно нагадувати кожному жителю області про значний природний потенціал Харківщини, - пояснює свою участь в проекті керівник Державної екологічної інспекції у Харківській області Євгеній Оберемок. - Дуже важливо ще зі шкільної лави наочно побачити, які природні багатства має наша область і почати розвивати власну екологічну культуру".


Вчителі та учні Харківської загальноосвітньої школи № 122 стали учасниками благодійної акції, яку для дітей вперше проводить Інспекція та відвідали Краснокутський дендрологічний парк і «Співочі тераси»  у с.  Городнє.  

Після парку екскурсанти вирушили до «Співочих терас», які були побудовані з цегли та піщаника більше 100 років тому, вони мають форму півкола. Їх пряме значення – це вирощування теплолюбних рослин  (виноград, абрикос і т.д.). Завдяки такій формі та розташуванню біля озера тераси роблять голос більш гучним, «ефект мікрофону». 


"Тут дуже красиво. Діти слухали лекцію, фотографувалися, дізнавалися різні легенди і факти, - розповідає про поїздку вчитель біології школи №122 Лариса Олейник. - А ще, звичайно побігали досхочу". За словами педагога, школа послідовно виховує у дітей екологічну свідомість, звичку примножувати природні скарби. Наприклад, цього року школярі власноруч посадили 50 туй, саджанці ялівцю, спірей та айстри.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці