Біля пів мільйона збитків завдано лісу внаслідок злочинної діяльності громадян на Вознесенщині

12 липня 2019 року державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища Миколаївської області на звернення  Вознесенської районної державної адміністрації Миколаївської області та Управління агропромислового розвитку Вознесенської районної державної адміністрації взято участь у робочій групі з виявлення фактів нанесення шкоди навколишньому природному середовищу внаслідок спалювання залишків сухої рослинності та стерні по Вознесенському району, та вжиття відповідних заходів реагування. До обстеження було залучено також головного інспектора Вознесенського МРВ ГУ ДСНС у Миколаївській області.

Робочою групою здійснено виїзд на місце події, яка за інформацією Вознесенського МРВ ГУ ДСНС України у Миколаївській області сталася внаслідок спалювання пожнивних решток на території Бузької ОТГ біля с.Таборівка. Під час огляду території зафіксовано пошкоджені низовою лісовою пожежею дві ділянки полезахисної смуги, загальною площею 7452 м2 , на яких в результаті вогню пошкоджено до ступеня припинення росту 1124 дерева породи акації білої, абрикоси звичайної та 53 кущі шипшини.


За розрахунками, здійсненими Державною екологічною інспекцією у Миколаївській області на підставі «Такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу підприємствами, установами, організаціями та громадянами незаконним вирубуванням та пошкодженням дерев і чагарників до ступеня припинення росту» (додаток 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 23 липня 2008 р. № 665), шкода, заподіяної лісу склала 491,8 тис. грн.

Враховуючи, що в діях невідомих осіб, які спричинили пошкодження дерев та чагарників, вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч.1 ст. 245 Кримінального Кодексу України (знищення або пошкодження лісових масивів), матеріали щодо зазначених фактів порушення природоохоронного законодавства готуються для спрямування до органів поліції відповідно до вимог статті 214 КПК України.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці