Державні інспектори перевірили дотримання вимог природоохоронного законодавства ТОзВ “Біопаливно-енергетична компанія” та ПрАТ “Гнідавський цукровий завод”

На звернення громадян м. Луцька щодо наявності неприємних запахів на території міста та прилеглих населених пунктів, Державною екологічною інспекцією у Волинській області в період з 09.07.2019 по 22.07.2019 проведено позапланові перевірки дотримання вимог природно-охоронного законодавства ТОзВ “Біопаливно-енергетична компанія” та ПрАТ “Гнідавський цукровий завод”. 

Перевірки проводились відповідно до вимог Закону України “Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності” за письмовими зверненнями зазначених суб’єктів господарювання. 

За результами перевірок встановлено, що ТзОВ “Біопаливно-енергетична компанія” та ПрАТ “Гнідавський цукровий завод” здійснюють діяльність з порушенням правил водокористування, експлуатації водогосподарських споруд, порушення операцій у сфері поводження з відходами, незабезпечення належного зберігання і утилізацію олив, порушення порядку викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря та правил експлуатації пило-газоочисного устаткування

На посадових осіб, відповідальних за дотримання вимог природно-охоронного законодавства складено 8 протоколів про адміністративні правопорушення.

ТзОВ ““Біопаливно-енергетична компанія”” та для ПрАТ “Гнідавський цукровий завод” видано обов’язкові до виконання  приписи про усунення виявлених порушень для.

23 липня 2019 року Державною екологічною інспекцією у Волинській області до Волинського окружного адміністративного суду направлено Адміністративний позов про призупинення виконання робіт ТзОВ ““Біопаливно-енергетична компанія”” в частині експлуатації додаткових стаціонарних неорганізованих джерел викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Матеріали перевірки спрямовані до Луцької місцевої прокуратури.

Довідково: В 2017 році за позовом Державної екологічної інспекції у Волинській області Волинським окружним адміністративним судом було прийнято постанову про тимчасову зупинку виконання ТзОВ ““Біопаливно-енергетична компанія”” робіт в частині експлуатації стаціонарних джерел утворення викидів забруднюючих речовин в атмосферу. На той час підприємство здійснювало господарську діяльність без позитивного висновку екологічної експертизи. Після одержання позитивного висновку державної екологічної експертизи в тому ж році підприємство відновило господарську діяльність.

Деталі тут: https://voln.dei.gov.ua/posts/25

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці