Про забруднення акваторії моря

За інформацією Державної екологічної інспекції Кримсько-Чорноморського округу державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Кримсько-Чорноморського округу виявлено, що 18.09.2019 в районі причалу № 15 ТОВ «ІЗТ» Чорноморської філії Державного підприємства «Адміністрація морських портів України» з судна «TRUE LOVE» ІМО 9697143 здійснювався скид вод в акваторію Сухого лиману в результаті чого на водній поверхні спостерігались плавучі частки невідомого походження.

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Кримсько-Чорноморського округу спільно з представниками Чорноморської філії ДП «Адміністрація морських портів України» 19.09.2019 відібрані проби води в місці забруднення для проведення інструментально-лабораторних вимірювань.

За результатами досліджень проб води, відібраних в місці забруднення, встановлено перевищення нормативів гранично допустимих концентрацій по нафтопродуктах та залізу.

Державною екологічною інспекцією Кримсько-Чорноморського округу направлено запит до Чорноморської філії ДП «Адміністрація морських портів України» щодо надання інформації стосовно фонових показників морського середовища.

Відповідно до вимог статті 15 Закону України «Про морські порти України» на Чорноморську філію ДП «Адміністрація морських портів України» покладено функції щодо дотримання законодавства про охорону навколишнього природного середовища та забезпечення проведення робіт з ліквідації наслідків забруднення території та акваторії морського порту.

Надається в порядку інформації. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці